Blog rasmi Kem Bakat Badminton KBS

Badminton Unlimited 2016 | Episode 140

Badminton Unlimited I Misbun Sidek

Negaraku...berkumandang di bumi Mesir selepas Ridzwan Rahmat/Misbun Shawal muncul juara

Youtube

Instagram

Twitter

05 April 2017

Mekhla Ambekar: Bakat besar dari India pamer prestasi menakjubkan


Bintang cilik dari India, Mekhla Ambekar yang pernah menjalani latihan selama berminggu-minggu sambil ditemani ayahnya, Sachin di Nusa Mahsuri kini boleh menarik nafas lega apabila sudah menunjukkan prestasi menakjubkan dengan mencatatkan pencapaian cemerlang dalam siri kejohanan peringkat negeri di negara yang sinonim dengan panggilan bollywood itu.

Mekhla 14 tahun yang ingin mengikuti jejak langkah idolanya . P V Sindhu tidak menunggu lama untuk mengungguli pelbagai kategori umur apabila menempa nama sebagai juara perseorangan bagi bawah 15 tahun du Kejohanan Daerah Mumbai Suburb diikuti Bawah 17 tahun dengan kejayaan muncul sebagai naib johan pada kejohanan yang sama.

Mekhla turut menampilkan aksi nemukau pada kejohanan badminton peringkat Negeri Maharashtra dengan kejayaan mara ke separuh akhir. .

Beliau yang memilih badminton sebagai sukan pilihan mengakui disiplin adalah elemen penting sepanjang penglibatannya sebagai pemain badminton.

Kejayaan dikecapi selama ini dianggapnya satu permulaan bagi merealisasikan impiannya untuk mewakili India satu hari nanti dan bercita-cita besar untuk menjadi atlet badminton India pertama memenangi pingat emas di temasya Sukan Olimpik.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails