Badminton Unlimited 2016 | Episode 140

Badminton Unlimited I Misbun Sidek

Blog rasmi Kem Bakat Badminton KBS

Negaraku...berkumandang di bumi Mesir selepas Ridzwan Rahmat/Misbun Shawal muncul juara

Youtube

Instagram

Twitter

27 Mac 2016

Izzuddin gegar Sirkit Remaja Kebangsaan Zon B


Satu permulaan yang baik buat pemain, Muhammad Izzuddin Shamsulmuzli apabila dinobatkan juara acara bergu lelaki dan naib juara acara perseorangan lelaki kategori umur Bawah 18 Tahun Pusingan Pertama Kejohanan Badminton Sirkit Remaja Kebangsaan Zon B yang berakhir di Dewan Dato' Sidek, Kampung Attap KL sebentar tadi.

 Izzuddin yang bergandingan dengan Muhammad Syazmil Idham berjaya menggenggam kejuaraan bergu lelaki selepas menewaskan pilihan kedua kejohanan dari Putrajaya, Low Kwok Seng/Najmi Kamaruddin 21-18, 21-15 dalam masa 27 minit.
Bagaimanapun, hajat untuk mencatat kejuaraan berganda dalam acara perseorangan lelaki tidak kesampaian apabila kedudukan deuce 20-20 pada set penentuan menjadi 'turning point' memihak kepada lawannya yang juga rakan senegeri, Selangor, Mohd Nur Aidil Adha Azman. Izzuddin tewas dalam pertarungan cukup sengit 20-22, 21-17, 20-22 dalam masa 50 minit.

Kejayaan manis diperolehi Izzuddin ini turut dikecapi bersama kedua-dua ibu-bapanya yang berkesempatan hadir memberi sokongan.

 Setinggi-tinggi tahniah diucapkan buat semua pemenang pelbagai kategori Bawah Umur 12 Tahun, 14 Tahun, 16 Tahun dan 18 Tahun!LinkWithin

Related Posts with Thumbnails