Blog rasmi Kem Bakat Badminton KBS

Badminton Unlimited 2016 | Episode 140

Badminton Unlimited I Misbun Sidek

Negaraku...berkumandang di bumi Mesir selepas Ridzwan Rahmat/Misbun Shawal muncul juara

Youtube

Instagram

Twitter

04 Februari 2016

Misbun Sidek terpilih Ikon Jurulatih Badminton Terbaik Dunia oleh Stesen NHK Jepun


DATUK Dr Misbun Sidek terpilih sebagai ikon jurulatih terbaik di Dunia bagi sukan badminton oleh sebuah stesen televisyen terkemuka Jepun.

Ekoran pemilihan itu, Datuk Misbun  telah dijemput ke negara Matahari Terbit  selama 10 hari mulai Selasa lalu bagi menghadiri sesi penggambaran bagi slot  khas Program "The Miracle lesson - Some strongest coaches of the world and Japanese Children" yang dikendalikan TV NHK BS1.

Sewaktu dihubungi, Datuk Misbun berkata, beliau dipilih mewarnai program itu berdasarkan komitmen dalam memperjuangkan sukan badminton menerusi usaha melatih para pemain bermula dari akar umbi hingga ke peringkat dunia.

" Sepanjang berada disini, saya telah diberi tugasan untuk mengadakan satu program khas bagaimana untuk kaedah melatih barisan pemain di peringkat asas hinggalah lanjutan sambil ditemuramah  secara eksklusif oleh barisan wartawan TV NHK.

" Mereka akan mengambil video dari semua sudut  bagaimana saya melatih pemain-pemain menerusi rangsangan, memupuk, memberi tunjuk ajar dan motivasi kepada bakat-bakat baru untuk menjadi pemain yang hebat.

Selain badminton, ujar Datuk Misbun, pihak NHK telah pun selesai menyiarkan episod bagi ikon terpilih dari acara sukan basketball dan bolasepak.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails